Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Hermetika

    Ishod eksperimenta zavisi i o promatraču...

    avatar

    17.03.2011. (08:15)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Pa , nisam bas siguran kakve to veze ima sa ovim unosom (jer ne pisem o experimentima) ali ako mislis na Schrödinger's cat, Heisenberg Uncertainty Principle ili opcenito quantum physics za to sam znao prije otprilike 25 godina ali trejdanje i Market mi je uzelo daleko vise vremena i truda za savladati. Zanimljivo je kako mladje osobe uvijek misle kako je neki znanstveni rad, istrazivanje i teorije puno vredniji od trejdanja marketa ali cinjenica je da cesto i najveci umovi covjecanstva na polju matematike, fizike ili ekonomije cesto rade za sebe ili pojedine fondove u ovladavanju trejderskih algoritama i uspjeshne zarade u marketu. Ili kao sto kaze Bijelo Dugme "To je tesko a lako je ..zivjeti i umrijeti ..pile moje"

    avatar

    17.03.2011. (17:37)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    @Hermetika,
    Bravo
    Princip neodređenosti postavio je je još 1927. godine Werner Heisenberg.Iako se on odnosi na kvantnu teoriju, sasvim je vrijedeći i za market.Pojednostavljeno, samim činom promatranja, promatrač utječe na promatranu realnost.Na žalost takav utjecaj lezilebovića biva potpuno apsorbiran od strane onih koji imaju isključivo pravo pristupa ultrabrzinskom trgovanju.Sama količina novca je u drugome planu.

    avatar

    27.03.2011. (20:58)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    http://vimeo.com/16275495

    avatar

    27.03.2011. (20:59)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Pogledao sam video i vrlo je zanimljiv i vise od toga. Hvala na linku majstore:) Naravno mora se gledati sa dozom skepse jer je unified strings theory jos uvijek u polju teorije kao i sama kvantna teorija. Ali ono sto bih naglasio kao trejder je da mi jos uvijek zivimo (i trejdamo) na razini "bilijarskih kugli i topovske djuladi" kako se kaze u videu i da :
    1. Zec ce uvijek bjezati od vuka iako su mozda obojica manifestacija iste univerzalne svijesti. Zec NECE leci i dopustiti vuku da ga apsorbira samo tako jer instiktivno NE osjeca nikakvu univerzalnost sa vukom.

    2. Shodno tome pod #1 To sto sam ja navodno JEDNO sa nekim superuspjesnim trejderom na razini UNIVERZALNE SVIJESTI jos uvijek ne znaci da mu zelim uspjeh naustrb mojeg uspjeha samo zato jer teorija veli da smo obojica materijalizacija iste univerzalne svijesti i da je njegov uspijeh zapravo i moj uspijeh. Ne.. ja ga instiktivno zelim POBIJEDITI ako je sa druge strane mojeg trejda njegova pozicija (ma kako mala i sitna ona bila).

    3. Recimo da je posljedica jednog takvog dobrog trejda novac za neki atraktivni kruz (krstarenje) po Karibima ili sl. Ja razumijem da teorija veli da je univerzalnoj svijesti svejedno cija individualna svijest iskusi to krstarenje kao vjetar na svojoj kozi, kao mirise mora, kupanja i sunce ali meni osobno (na ovom svijetu) NIJE svejedno da li je to bila MOJA individualna svijest ili NJEGOVA (od tog pajde pd br 2). Kad jednom umrem mozda ce mi i biti svejedno ako se moja svijest ponovo spoji sa univerzalnom ali za sada I'm gonna fight like a hell da to bude moja a ne njegova (ako smo u opoziciji u marketu) . Zvuci li vam to logicno?

    avatar

    27.03.2011. (21:45)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    Naravno da je točno jer postoje različiti nivoi po kojima je naš svijet struktuiran. Neću sada razmatrati svijest da ne razvodnimo sadržaj. Radije tu činjenicu promatram u svjetlu da je ona univerzalna i odnosi se na sve, pa tako i market, koliko god zvučalo nevezano uz temu. Svi ti nivoi su nedjeljivo povezani u jednu cjelinu. Drugim riječima, promatrajući market može se doći do zanimljivih spoznaja, da je praktično dostupne informacije sa najnižeg mogućeg nivoa (transakcija za transakcijom uz male pomake cijena) moguće je analizirati te skoristiti za precizno donošenje zaključaka na višim nivoima (velike pomake cijena) u praktičnome makro svijetu . Analogija sa dnk koja je oku nevidljiva, a koja sadrži informacije koje se uobličuju u makro svijetu. Na žalost, svaka spoznaja nije i ugodna, pa sam kroz market došao do vrlo uznemirujućih spoznaja koje se reflektiraju u današnjem svijetu na svim razinama.
    p.s.
    nick se deformirao iz makro u mikro dimenziju, radi praktičnosti da ne otvaram blog samo radi komentiranja:)
    (felix)

    avatar

    28.03.2011. (10:46)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    Npr. HFT trading u kojem je sve zapisano(analogija sa dnk) možemo promatrati na razini nedostupnoj percepcji naših osjetila uz pomoć tehnologije. U njemu je sve zapisano.Da bi promijenili ishod na makro razini "zapisan u ( HFT )dnk kodu", na makro razini, možemo npr. "odsjeći ruku" za što je potrebna nemjerljivo veća količina energije (čitaj novca). Pošto to nismo u mogućnosti moguće je samo šlepanje uz već definirani kod. Ali za to nam je potreban jako snažan mikroskop kojeg još nema na tržištu:).

    avatar

    28.03.2011. (11:02)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Mozda prijatelju, ali ja NE MOGU cekati dok netko pronadje taj jaki mikroskop. Ja moram raditi ovo sto mi je posao kako god mogu i znam. Ipak, ne brine me previse taj High Frequency Trading vise jer trejdam na malo dulje odsjecke u kojem i oni moraju podleci jacim i vecim silama. Jednom cemo ti i ja mozda "sjesti" i napraviti kartu manipulacije marketa, nesto kao ona nekadasnja slika svijeta i svemira gdje zemlju nose na ledjima slonovi koje nose kornjace (ili obratno) . Uglavnom izgleda da ovi mali muljatori drmaju na mili mikro nano i piko levelu dok puno veci playeri odedjuju ukupno kretanje na levelu mjeseci a BOG ipak na kraju salje Black Swanove u obliku potresa i tsunamija. Slazem se da mozda nekako i mozes promatrati DNK marketa ali ja to nemrem pa radije "sjedim sa sjekirom na grani iznad puta kojim moraju proci" da im otkinem POUND OF FLESH (zdravoseljackotrejderski) nego da se bakcem po labolatorijama i pretrazujem im krv. To je ono sto mogu kad saznam kojim putem idu samo treba strpljenja. Puno strpljenja i opcijskog vremena. Pozdrav!

    avatar

    30.03.2011. (21:47)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    Kaj se tiče nestanka nafte i energetske krize, vrijeme je da saznate(tko još ne zna) kao i kod svega drugoga da se radi o dezinformacijama i prokletim lobijima koji su iz razloga proizvodnje nuklearnog oružja ,stvaranja ekonomskih kriza,lažne produkcije straha u cilju manipulacija ljudskom psihom i manipulacije svjetskim gospodarstvom putem nafte te svega ostaloga odgovorni za Černobil kao i stanje u Japanu.
    Torijski reaktori su odavno bili u uporabi i testirani, jedan u Indiji od je u punom pogonu dan danas,a i Kinezi slično planiraju pa im mogu staviti soli na rep.Situacija se mijenja i neokolonijalizam se primiče svome kraju.
    Svaki fizičar i kemičar odavno zna za torij koji ima 1000 x veći energetski potencijal od urana, 1000 x manje radioaktivnih nusprodukata,u usporedbi sa uranom ga ima 1000 x više.1000 puta je sigurniji od bilo kojeg današnjeg fisijskog reaktora,a kod torijskog reaktora je gotovo nemoguća bilo kakva havarija jer se u slučaju bilo kakvih mirnodopskih havarija uslijed prirodnih katastrofa ,tehničkih problema oko hlađenja i sl.,reaktor gasi sam od sebe...Uz to što je nuklearni otpad 1000 x manji od uranskog ili ne daj bože plutonijskog ekvivalenta, vrijeme raspada radioaktivnih izotopa nusprodukata fisije je max 200 godina,a ne da se skladišta za otpad moraju graditi za tisuće godina trajanja...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thorium

    avatar

    04.04.2011. (21:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...